в Болници, Лаборатории, НЗОК
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
32529
МБАЛ Хасково, ул.Съединение 49
038 606 700 / 038 606 800
mbal(@)mbal-haskovo.com

Многопрофилна болница за активно лечение АД град Хасково изпълнява целия спектър от медицински дейности за лечебни заведения за болнична помощ на областно ниво и осигурява много добро качество на оказваните здравни услуги.

Лечебното заведение функционира при спазване на всички законови изисквания при много добри взаимоотношения с МЗ, РЗИ, НЗОК, лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ в областта и страната. Макар и павилионен тип, материално-техническата база е в добро състояние /извършени са основни ремонти в основните структурни звена и текущи ремонти в други/.

[spoiler title=“Болнично лечение“ open=“0″ style=“2″]

Болничното лечение се осъществява в отделенията по различните медицински специалности. Подробности за начина за постъпване вижте в меню „Полезна информация“.

МБАЛ Хасково е болнично заведение на високо равнище. Болницата е многопрофилна. Тя разполага с модерни операционни блокове, организация за еднодневна хирургия, пълен обем на хирургичните специалности, в т.ч. кардиохирургия и неврохирургия.

В болницата работи реанимационно отделениe, в което екип от опитни реаниматори и анестезиолози се грижи денонощно за пациенти в тежко състояние.

Болните се настаняват в удобни и хигиенични стаи, като според възможностите си могат да изберат самостоятелна „ВИП“ или „Лукс стая“. Условия за максимална самостоятелност и комфорт има и в стаите с 4 легла.

Всяка стая има отделен санитарен възел – тоалетна и баня.

Храненето е на съвременен принцип. Всеки болен получава прясно приготвена на място храна според заболяването си и предписанието на лекаря и диетолога. Храненето се извършва в стаите, като качеството е гарантирано чрез контролиран пренос на храната в херметически контейнери от кухнята до пациента.[/spoiler] [spoiler title=“Отделения в МБАЛ Хасково“ open=“1″ style=“2″][table style=“2″]

Първо Вътрешно Отделение Второ Вътрешно Отделение Кардиология
Педиатрично Отделение Хирургия Спешно Отделение
Ортопедо-травматологично отделение Урологично отделение Отделение за патологична бременност и родилно отделение
Отделение за новородени и недоносени деца Инфекциозно отделение Неврологично отделение
Офталмогично отделение ОАИЛ УНГ отделение
Физиорехабилитационно отделение Отделение по образна диагностика Клинична лаборатория
Отделение по хемодиализа Съдебна медицина Трансфузионна хематология
Патолого-анатомично отделение Микробиологична лаборатория ТЕЛК
Отделение по функционална диагностика Аптека Неврохирургия
[/table] [/spoiler]

Медицинската апаратура и оборудване съответстват на вида и предмета на дейност на лечебното заведение, на изискванията от медицинските стандарти и НЗОК и гарантират оказване на качествени здравни услуги. Осигурени са безопасни и здравословни условия на пациенти и персонал. Осигурен е достъп за трудно подвижни пациенти на всички сгради. Кадрите се характеризират с много добра професионална квалификация.

От лекарите 83.46 % имат придобита специалност, 17.12 % имат две признати специалности, 97.3 % от специалистите имат стаж повече от 5 г. след придобиване на специалност. Дейността отговаря на изискванията на медицинските стандарти и клиничните пътеки и се характеризира с много добри показатели.

Цялостната дейност се реализира при ефективно управление и контрол на паричните потоци, ефективно използване на ресурсите, въвеждане на стриктни правила за трудови възнаграждения и осигуряване на адекватно лекарствено лечение.


Вижте по-голяма карта