в Болници, НЗОК
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 1 - Рейтинг: 5,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: февруари 17, 2017
37863
лого Любимец

Контактна информация

Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация Любимец е болница за продължително лечение и рехабилитация.То е единственото специализирано лечебно заведение в област Хасково, на което дейността му е изцяло в областта на физикалната терапия и рехабилитация.

Лечебното заведение работи по Договор с НЗОК по следните клинични пътеки:

1.КП № 236 Физикална терапия и рехабилитация при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия

2.КП № 237 Физикална терапия и рехабилитация на болести на централна нервна система – лекуват се състояние след прекаран мозъчен инсулт; паркинсонова болест; дисеминирана склероза, травматична и възпалителна параплегия.

3.КП № 238 Физикална терапия и рехабилитация след инфаркт на миокарда

4.КП № 239 Физикална терапия и рехабилитация след сърдечни операции

5.КП № 240 Физикална терапия и рехабилитация при детска церебрална парализа

6.КП № 241 Физикална терапия и рехабилитация при болести на периферна нервна система- радикулити;плексити; диабетна полиневропатия; лицеви парализи; невралгия на троичния нерв;травматични увреждания на периферни нерви.

7.КП № 242 Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на централна нервна система

8.КП № 243 Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на периферна нервна система

9.КП № 244 Физикална терапия и рехабилитация при болести на опорно-двигателния апарат – дикопатии; гонартроза; коксартроза; пириартрит на раменната става; ревматоиден артрит; болест на Бектеров;подагрозен артрит състояния след фрактури на костите и тялото (оперирани и неоперирани)

Битови условия и оборудване

Болницата се състои от две отделения:- 30 легла.

1.Оделение по физикална и рехабилитационна медицина с ІІ-ро ниво на компетентност, разполагащо с 25 легла разпределени в 9 болнични стаи

2.Отделение за продължително лечение на вътрешни болести с 5 легла.
За пациенти , които се нуждаят от придружител се осигуряват самостоятелни болнични стаи , като всички са обзаведени с телевизионни апарати и климатици, които са на разположение на болните напълно безплатно.

5Болничната база разполага с апаратура и пособия за провеждане на лечебна физкултура, отговаряща на всички основни направления по медицински стандарт “Физикална и рехабилитационна медицина”

Провежда се комплексно лечение с поморийска луга и апликации с торфена кал, богата гама физиотерапевтични процедури, лазер терапия, инхалационно лечение, кинезитерапия (включваща и шийни екстензии)

Разполагаме също така и с оборудване (уреди) за трениране на фини движения и раздвижване на стави, велоергометри,

Андулационна терапевтична система/масажно легло/, Клетка на Роше и т.н.,като някои от лечебните методики се провеждат за първи път в областта.

Персонал и квалификация

д-р Живко Колев1.Ръководител на отделението по физикална и рехабилитационна медицина е хабилитирано лице Доцент д-р Живко Колев Колев, който е изявен специалист в областта на неврологичната рехабилитация в България със специалности по неврология и физикална и рехабилитационна медицина.

2.В болничното заведение работят още четирима лекари, като единият е със специалност “Физикална и рехабилитационна медицина” и сертификати по електродиагностика и електростимулация, а от скоро в болницата има и лекар специализант по физикална и рехабилитационна медицина. + четирима рехабилитатори и един масажист .Останалата част от персонала в стационара на лечебното заведение се състои от девет медицински сестри и петима санитари.
СБДПЛР Любимец разполага с девет болнични стаи.

Организация на дейността в отделението

Тя е направена така, че на пациента се правят 3 прегледа по време на престоя му – при приемане , рехабилитационен екип и главна визитация.По този начин се осъществява много добра връзка на всички занимаващи се с лечението на пациента.

В болничното заведение функционира Специализирана лекарска контролна комисия /ЛКК/ по физикална и рехабилитационна медицина.
В момента на приема пациентът, членове на семейството му, или придружаващото го лице се информират за предлаганата медицинска помощ, терапевтичния план и очакваните разходи за сметка на пациента, ако има такива

Телефони за връзка и допълнителна информация

Управител 03751/72-96
Гл.счетоводител 03751/71-51
Гл.мед.сестра GSM 0888305640
Стационар 03751/70-05
GSM 0889789750

Сектор
“Електролечение и кинезетерапия”
03751/83-13
GSM 0889789502

Е-mail: sbal_lubimetz@abv.bg

Приема на болни от цялата страна се осъществява след предварително заплануване на посочените телефони на Гл.мед.сестра или Стационар, а болните с тежки увреждания (изискващи чужда помощ) се приемат след предварителна уговорка или преглед от доцент Живко Колев Колев – 0888108812

Специалистът работи със НЗОК