в София
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 3 - Рейтинг: 4,33 от 5)
Loading...
Последно обновяване: май 30, 2019
34755

Контактна информация

logo

Всяка година от 01.06 до 30.06 и от 15.09 до 30.10 в денталната клиника се извършват безплатни профилактични прегледи и ортодонтски консултации за деца до 18 год. и придружаващ ги родител.

Основна информация

Денталните кабинети, създадени от д-р Теодора Семковска през 1990 г. бяха основата за създаването на лазерно-дентална клиника АРТЕС през 2000г.

Лазерно-дентална клиника АРТЕС разполага с три дентални кабинета, оборудвани с дентална техника, осигуряваща дентално лечение с най-новите технологии в тази област.

Всеки от трите кабинета е оборудван с рентгенов апарат, даващ възможност в процеса на лечение да се правят рентгенови снимки.

Рентгенови снимки се правят само на пациенти, лекуващи се в денталния център.

В Лазерно дентална клиника АРТЕС се извършват

В Лазерно-дентална клиника АРТЕС работи екип от квалифицирани дентални лекари, прилагащи най – новите технологии и практики.

 • Преглед и консултация
 • Терапия
 • Естетична дентална медицина
 • Дентална орална хирургия
 • Лазерна орална хирургия
 • Парадонтология
 • Ортопедия
 • Имплантология
 • Детска дентална медицина
 • Ортодонтия
 • Лазерна физиотерапия
ЛАЗЕРНА МЕДИЦИНА

Защо лазерна дентална медицина?

Лазерната дентална медицина се представя като един от прецизните и ефективни пътища за извършване на много дентални процедури.Онзи търсен, безопасен и комфортен метод за лечение може да бъде избран чрез лазера. Възможността на лазерната дентална медицина да промени денталното лечение идва от точността с която лазера може да лекува дадена област, контрола на лекуващия върху мощността и продължителността на облъчването на даден участък.

Ето някои главни предимства на лазера:

1. Не е неоходимо използването на анестезия.
2. Използването на лазера намалява кървенето,защото високата енергия на светлинния лъч коагулира съдовете и така намалява кръвозагубата.
3. Намалена е бактериалната инфекция,защото лазерния лъч стерилизира областта ,в която работи.
4. Намалено е и увреждането на съединителните тъкани.
5.Раните зарастват по-бързо и тъканите се възстановяват, тъй като се стимулира колагенната и епителна репродукция, нервната регенерация, мускулния тонус.

Използването на лазерите в денталната медицина отварят варата за денталните лекари да представят широките възможности за дентални процедури, които иначе не биха били възможни.Денталните лекари, използващи лазери могат да извършват високопрецизни технологични процедури.

ДЕНТАЛНИ КОЗМЕТИЧНИ ТЕНДЕНЦИИ

Технологичният напредък в козметичната дентална медицина прави възможно денталните лекари да приемат повече предизвикателства. Естетичната усмивка може да се постигне чрез фасета, фотополомерни възстановяванивя и избелване. Пълната реконстукция на устата може да включва лечение, както на функционални проблеми, така и козметични процедури. Козметичните процедури включват:

Пломба

тази традиционна процедура включва порцеланови или фотополимерни материали на керамична основа с които се запълват дефектите.

Естетични изграждания

счупени зъби или зъби,които са оцветени от някакво лечение, а също и в неправилна форма се възстановяват с керамични фотополимери, които се поставят върху повърхността на зъба, оформят се контурите, формата и се полира. Така се коригира формата, цвета или се отсранява дефекта, с което се постига прекрасен резултат.

Дентални фасети

фотополомерни или порцеланови фасети се залепват върху повърхността на зъба като се коригира форма, големина или цвят на един или няколко зъба.Фасетите могат да се препоръчт, ако имате пукнатини по повърхността на зъбите или нямате успех с избелването на зъбите.

Нашият център разполага с висококачествени материали за такива естетични възстановявания, които се извършват от квалифицирани специалисти.

Специалистът работи със НЗОК