в София, София
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 6 - Рейтинг: 4,67 от 5)
Loading...
Последно обновяване: август 24, 2017
37259
prof-panchev-yrolog-logo

Контактна информация

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. има висока квалификация, богат опит и множество интереси в сферата на урологията и онкоурологията.

prof-penchev-profil
Проф. Петър Панчев д.м.н. Уролог и Онкоуролог

Не случайно е един от изтъкнатите български лекари. В момента работи като уролог и хирург в УМБАЛ Александровска. Началник на Отделението по онкоурология и ръководител на Катедра по урология

Завършил е Медицина, като специалността му е Урология и Онкология. Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. има мнножество публикации в специализирани медицински издания.

Участва в конференции, симпозиуми и други събития, свързани с дейността на Българско Урологично Дружество.

Непрекъснато повишава своите квалификации, тъй като е отдаден на лекарското призвание и това е най-ефективния начин да е полезен както на своите пациенти, така и на медичината и, в частност, на урологията.

ekip-aleksandrovska-onkologiq

Консултации и Прегледи

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. предлага на своите пациенти следните манипулации и процедури в областта на урологията и онкологията:

Консултации

Консултациите, свързани с урологията и онкологията, имат за цел да помогнат на пациентите на лекаря да се запознаят с симптоматиката на заболяването си, начините за лечение, евентуалните усложнения и т.н.

По този начин хората имат спокойствието и увереността да вземат информирани решения за своето здраве.

Прегледи

Прегледите, извършвани в хирургичния кабинет на Проф. д-р Петър Панчев, се извършват с апаратура, чиито показания са максимално точни.

Това е от изключителна важност за прецизно диагностициране и назначаване на навременно лечение.

ЕХОГРАФИИ

Ехографиите са един от съвременните методи за ранно откриване на урологични заболявания като камъни в бъбреците.

Колкото по-рано бъде открита болестта, толкова по-малки са шансовете да се получат усложнения при развитието й, които да попречат на лечението.

ЦИСТОСКОПИИ

Цистоскопиите са начините да се изследва вътрешната повърхност на пикочния мехур. Това ендоскопско изследване се извършва чрез уред, наречен цистоскоп и помага при откриването на проблеми като тумори и други ракови образувания и предракови състояния.

Също така, цистоскопията е методиката за диагностициране на конкременти в бъбреците, примеси от кръв или гной в урината, чужди тела и други.

ЕНДОУРУЛОГИЯ

Ендоурологията е онзи дял от медицината, в който влизат ендоскопските операции (или, както също са известни – безкръвни операции) в областта на урологията.

Лапароскопската хирургия прави възстановяването на пациентите по-лесно, а в сферата на урологията се използва за лечение на рак на простатата, бъбрека, пикочния мехур, и др.

РАЗБИВАНЕ НА КОНКРЕМЕНТИ В БЪБРЕЦИТЕ

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. извършва разбиване на всякакви разновидности конкременти в бъбреците – калциева литиаза, уратна литиаза, магнезиево-амониев фосфат (струвити), цистинови конкременти.

При избора на вида лечение на т. нар. камъни, той се съобразява както с размера и вида им, така и с цялостното състояние на пациента.

ХИРУРГИЧНИ ИНТЕРВЕНЦИИ

Специалистът по онко-урология извършва всички хирургични интервенции в областта, в зависимост от конкретната специфика на случаите, с които се сблъсква в практиката си.

Целия курс на лечение (от диагностицирането до възстановяването) се извършва много внимателно, за да бъдат избегнати усложненията, свързани с болестта.

УРОЛОГИЧНИ ОПЕРАЦИИ

Проф. д-р Петър Панчев е сред лекарите в България, притежаващи квалификацията да извършват отворени урологични операции.

Неговото образование и опит му позволяват да извършва всякакви хирургични процедури от този вид – от най-рутинните, до по-сложните високотехнологични видове.