в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
3636

АНАДОЛУТРУБЕАМГАЛЕРИЯ

За целенасочено лечение на рака:

CyberKnife

Най-модерното лечение на рака:

CyberKnife

В Анадолският Медицински Център ние разполагаме с най-съвременните и високотехнолигични методи за лечение. Eдин от тези е свързан именно с радиационна хирургия и към настоящия момент е един от най-безопасните начини за лечение на неинвазивните тумори:
Cyber Knife /Кибернож/ технология.

Кибернож е най-съвременният метод за радиационна хирургия, който унищожава тумора при минимално облъчване на здравата тъкан около него. Анадолският Медицинска Център разполага с това технологично чудо от 2005 година и е 4-та клиника в Европа, която се радва на тази придобивка. Вече имаме богатия опит на приложение на Cyber Knife при стотици пациенти от над 20 страни.Роботизираната система за радиационна хирургия CyberKnife, съставена от линеен ускорител, ръка-робот и система за образно управление е първата и единствена в света радиохирургична система с изключителна прецизност, предназначена за лечение на тумори където и да е в тялото, което е невъзможно при прилагането на други радиохирургични системи.
Това е един безболезнен, безкръвен и бърз метод на лечение.

Лечението с Cyber Knife е много по-кратко в сравнeние с обичайното, поради високата скорост на индуктивната доза и технологичния напредък, който проследява движението на туморите в реално време.
Cyber Knife технологията може да замести необходимостта от инвазивна хирургия и да се превърне в най- търсената опция за лечение.

Какви са етапите на лечение с CyberKnife?
Нашите мулти-дисциплинарни екипи обслужват всеки пациент, който ще се подлага на
Cyber Knife поетапно, като първо се разглеждат всички медицински протоколи от отделните дисциплини, като радиационна онкология, неврохихургия, обща хирургия и урология и след това започва самото лечение. Допустимостта за лечение се оценява от мултидисциплинарна работна група, която решава за всеки отделен случай.

За осъществяването на CyberKnife се провеждат няколко етапа в продължение на няколко дни:

Подготвка
Подготовките се правят, взависимост от засегнатата част на тялото. Ако случаят е с тумор в мозъка, на пациента се слага термопластична маска на лицето и се назначават нови СТ – изследвания. Ако случаите са с тумор в простата, панкреас, черен дроб, бели дробове или меки тъкани, се вкарват от 3 до 6 маркера в засегнатата област. За комфорт на пациента се предлага специално легло с вакуум.

Плануване
След като е минал подготвителния етап, пациентът се прибира вкъщи.
В това време се подготвя плана за третиране на тумора – изпращане на Х-лъчите към тумора по възможно най-подходящия начин, без да бъде засягана здравата тъкан около него.

Лекари и физици работят ръка за ръка върху радиологичните образни изследвания на пациента, за да финализират оптималния план за лечението.

Изпълнение
Лечението на пациента започва в определения ден и час.
По принцип, самото лечение продължава от 30 минути до 2 часа. Манипулацията може да бъде осъществена с две до пет фракции. В този случай, се позволява 24-часов интервал (минимум) за всяка фаза от манипулацията. Пациентът може да прибере вкъщи или да си отиде на работа след всяка отделна фаза.

Предимствата на CyberKnife като най-добрия избор

• Кратко време за лечение
Лечението е много по-бързо в сравнение с преди, поради наличието на подвижна маса и висока
скорост на дозата

• Няма метален маркер за някои белодробни апликации
Поставянето на метални маркери при някои апликации в белите дробове не е необходимо.

• Може да проследява органите по време на лечението
CyberKnife е с вградена IGRT 6D Tracking система, включваща откриването на ротационни
промени при движенията на пациента по време на лечението

• По-малко странични реакции в сравнение с конвенционалната лъчетерапия
Лечението е по-ефективно и по-добро, както за пациента, така и за лекаря.